Izkoriščanje in zagotavljanje IPTV omrežij

Zbliževanje med radiodifuzijo, širokopasovnimi in mobilnimi komunikacijami, ustvarja nove poslovne priložnosti in izzive ter za celotno verigo drugačnega vrednotenja vsebin. Potrošniki seveda pričakujejo dostop do interaktivnih vsebin, videa na zahtevo in pretočnih storitev s tradicionalne televizije v živo. Enako, kot lahko to počnejo na svojih trenutnih napravah. Številne tehnične zahteve za interaktivnost tradicionalnih storitev plačljive televizije, so osredotočene na uspešno kombinacijo enosmernih linearnih storitev z dvosmernimi storitvami. Različne različice hibridnih omrežij izpolnjujejo potrebe, ki operaterjem omogočajo dostavo materiala. Operaterji Pay-TV na splošno priznavajo, da prihodnost prinaša popolno zamenjavo obstoječe analogne mreže z digitalno. Saj le takšna omrežja omogočajo tudi širokopasovne IP storitve in zagotavljanja storitev za več zaslonov, predvsem pa varnost IPTV sistemov.

varnost IPTV sistemov
Prednosti in varnost IPTV sistemov
Prednosti in varnost IPTV sistemov

Pojav infrastruktur, ki za predvajanje in prenos temeljijo na IP, ima eno glavnih posledic, skrb za varnost. Varnost IPTV sistemov, zaščita programske opreme, varnostnih podsistemov in prilagajanje hitro spreminjajočim se grožnjam, je ena izmed temeljnih nalog ponudnikov. Sistemi, ki temeljijo na strojni opremi, so praviloma zelo varni. Je pa drugače pri storitvah plačljive televizije, ki temeljijo na pametnih karticah. Varnost je vojna proti piratom in goljufom, zato mora biti varnostna platforma napredna in operaterjem omogočati, da so korak pred njimi.

Možnosti IP

Poleg zagotavljanja učinkovitejše varnosti digitalnih vsebin, prehod na IP, prav tako predstavlja priložnost za pridobitev višje ravni vpogleda v svoje naročnike. Operaterji imajo dostop do velike količine podatkov iz številnih virov. To prinašajo velik potencial za prihranek stroškov in operativno učinkovitost. Izziv je zbiranje, shranjevanje in analiziranje teh podatkov, znotraj ene skladne analitične platforme. Zato mora biti varnost IPTV sistemov resnično v osrčju revolucije analitike trga video storitev. Varnost je postala pomemben dejavnik za analitiko. Varovanja zasebnosti* in zagotavljanja zaupnosti, je bistvenega pomena pri spodbujanju uporabnikov k dajanju občutljivih podatkov, ki bodo na voljo operaterjem.

Predvsem pa lahko operaterji resnično izkoristijo enoten sistem varnosti, saj ta, poleg upravljanja preko samo ene platforme, prinaša občutno nižje stroške in operativne prihranke. Hkrati pa tak sistem omogoča tudi vzpostavitev preglednega varnostnega režima v celotnem omrežju.

Zagotavljanje, izkoriščanje in varnost IPTV sistemov

You May Also Like