Nevron IPTV – internetna televizija se zelo hitro razvija

Če je video ubil “radijsko zvezdo”, potem bo splet ubil kabelsko industrijo. Večina se nas še spomni, da so bila kabelska omrežja glavni vir dobave televizijskega signala. Velika omrežja so bila pomembna tudi pri produkciji in distribuciji medijskih vsebin. Ker vedno več vsebin proizvajajo podjetja, ki sploh niso povezana s televizijo, se spreminja tudi celotna kultura gledanja televizije. Največji premik v industriji televizije prinašajo ponudniki in eden izmed številnih takšnih je tudi Nevron IPTV.

Nevron IPTV
Nevron IPTV DEMO kit
Če ga zgradite, bodo prišli

Globalizacija vplivala na televizijo na več načinov, kot je mogoče izraziti z besedami. Ljudje še vedno uživajo ob stvareh, na katere se lahko zanašajo. Interesi in hobiji, ki jih imajo ljudje, so številni. Medtem, ko so nekateri hobiji bolj priljubljeni kot drugi, vsi hobiji vsi od njih pritegnejo pozornost, da jim nekateri sledijo in delajo stvari, ki jih imajo radi.

Se sprašujete, kako je to povezano s televizijo? Bolj, kot si sploh predstavljate! Zdi se, da ima vsakdo najljubšo oddajo, za katero si ne želi, da bi bila ukinjena. Medtem, ko je ta oddaja morda nekaterim všeč, kljub temu morda ni všeč dovolj velikemu številu ljudi, da bi se predvajanje izplačalo in jo distributer preprosto ukine. Takšna je bila praksa do uvedbe IPTV, ki spreminja ta model. IPTV omogoča ponudnikom, da distribuira vsebine, ki bi lahko pritegnile samo relativno majhno število ljudi. Medtem, ko bi se takšne oddaje morda izkazale za neuspešne, če so bile distribuirane prek tradicionalnih medijskih kanalov, jih IPTV kljub temu lahko ponudi.

Ne glede na to, kako majhno je zanimanje, ponudnik vsebin IPTV lahko ponudijo vsebino, ki bo obdržala stranke. Tudi če oddaja poskrbi samo za nekaj tisoč naročnikov, je to nekaj tisoč ljudi, za katere obstaja verjetnost, da bodo obnovili svojo naročnino. To pa zato, ker uživajo v vsebini, ki jim je na voljo izključno preko izbrane IPTV.

Težava z oglasi

Medtem, ko so na glavnih televizijskih omrežjih nekaj običajnega, so oglasi dejansko nekaj motečega, ko pričnete razmišljate o njih. Glede na to, da naročnik vsak mesec plača, da je “naročen” na kabelski paket, zakaj je potem podvržen oglaševanju?

Preprosto, zaradi denarja. Kabelski ponudniki so že zdavnaj ugotovili, da naročniki poskrbijo za kar nekaj denarja, da si lahko priskrbijo precej dodatnih prihodkov, če med svoje vsebine vključijo oglasni prostor (reklame). Že leta to vpliva na to, katere oddaje so po mnenju distributerjev “uspešne” in katere so ocenjene kot manj uspešne. Če ocene določene vsebine niso dovolj visoke, to pomeni, da lahko kabelsko podjetje zaračuna precej manjši znesek za komercialni čas med takšno vsebino. Ponudniki vsebin IPTV pa vendarle razumejo, da si ljudje želijo gledati zanimive vsebine in ne reklam.

Netflix* ne oglašuje nikogar. Oddelek za prihodke pri Netflix-u ugotavlja, da jim to kljub temu ne škoduje. IPTV je pokazal, da reklame, čeprav so bile v preteklosti uspešne, niso nujna komponenta dostave vsebin.Tudi dobro premišljene in zanimive medijske vsebine, bodo dolgoročno ohranjale stranke.

Nevron IPTV ponuja sodobne rešitve

Med ostalimi ponudniki tudi Nevron IPTV dokazuje, da je IPTV prihodnost dostave vsebin. Prilagojeno predvajanje, izvirne vsebine, manj oz. nič oglasov in ostale lastnosti prepričajo uporabnike, da uporabljajo rešitve IPTV. Tudi strankam, pri katerih je to bilo do sedaj neizvedljivo. Ker ponudniki vsebin lahko storijo ravno te stvari, v industriji IPTV vidimo visoko raven rasti. Težko sicer rečemo, da bodo tradicionalna omrežja v naslednjem desetletju izginila, precej jasno pa je, da ne želijo igrati po uveljavljenih novih pravilih. IPTV ljudem omogoča izbiro.

Nevron IPTV – internetna televizija se zelo hitro razvija

You May Also Like