Ste vedeli, da infografika bralcem pomaga, da za 50 % bolj razumejo in interpretirajo informacije, ki jih berejo? (1)

Infografika je grafični vizualni prikaz informacij, podatkov ali znanja, namenjen hitremu in jasnemu predstavljanju informacij. Grafično oblikovanje nasploh lahko izboljša kognicijo in izboljša sposobnost človeškega vidnega sistema, da bolje razume in opazi vzorce. Nekateri primeri infografike so običajno zbirka podob, ikon in minimalnih besedil. Omogočajo vam vizualno komunikacijo s potrošnikom o temi, ki je morda težje razumljiva ali nerazumljiva.

uporaba-infografike

Zakaj uporabiti infografiko v trženju

Infografika omogoča hiter pregled teme na prvi pogled. Učinkoviteje lahko pojasnijo kompleksno temo ali proces in so odličen način za vizualno prikaz rezultatov raziskav ali rezultatov raziskave. Slike na splošno so pomembne za pomoč potrošnikom pri razumevanju in priklicu informacij, ki so jim bili izpostavljeni.

Ljudje si zapomnijo 65% informacij, ki jih vidijo na sliki, v primerjavi z 10% informacij, ki jih slišijo na glas (1). Organizacije, ki uporabljajo infografike ali druge vizualne vsebine v svoji vsebini, so ugotovile, da bodo potrošniki za 28% bolj verjetno našli informacije, ki jih potrebujejo (1). Vizualni učni pripomočki izjemno pomagajo pri razumevanju in opominjanju vaše blagovne znamke ali podjetja.

3 glavne koristi infografike

Preučili smo nekaj statističnih podatkov, da bi spoznali, kako lahko infografika (npr. infografika Majda Rogelj) pomaga bralcem pri boljšem razumevanju vaše vsebine, v nadaljevanju pa zapišemo ključne prednosti infografike, ki jih je smiselno poznati, preden se odločite za uporabo infografik.

infografika Majda Rogelj

1. So prepričljive in hitro pritegnejo naš pogled

Potrošniki imajo radi informacije, zlasti o blagovnih znamkah, ki jih zanimajo. Podkrepitev vaših podatkov s statistiko, številkami in ostalimi podatki lahko vašim trenutnim in potencialnim strankam pomaga bolje razumeti informacije, ki jih delite, in olajša interpretacijo. Če v svojo vsebino dodate infografiko, lahko pritegnete več pozornosti in lažje podate jasno sporočilo.

Človeški možgani bolje razumejo in dojemajo slike kot besedila. Pritegnejo pogled potrošnika ali potencialnega kupca in olajšajo razumevanje vsebine. Oblikovanje kakovostne infografike je očitno pomembno. Ko ima potrošnik možnost vizualnega ogleda statističnih podatkov in informacijami, ki ste jih podali, se mu bo verjetno zdelo, da je vaša vsebina privlačna in ima večjo verodostojnost. Pomaga vam tudi, da postanete strokovnjak za industrijo, saj se bralci bolj verjetno vračajo k vaši vsebini, ki jo smatrajo kot iznajdljivi in pronicljivo. Če je prisoten vizualni element oz. v tem primeru infografika, si zapomnijo 78 % več informacij, kot brez tega pripomočka.

2. Prinašajo več obiskovalcev in odlične za SEO

Če ustvarite vizualno spodbudno infografiko za učinkovito sporočanje informacij, ki jih nameravate podati, bo to seveda prineslo promet na vaše spletno mesto. Svojo infografiko oblikujte tako, da bo na voljo za iskanje in se bo nanašala na informacije, ki jih išče vaše občinstvo. To pomeni, da je SEO prijazna. Uporaba pravih ključnih besed, oznak in zagotavljanje vsebine je tisto, kar zanima vaše občinstvo in so vse ključne komponente, s katerimi ne boste zgrešili. Niste prepričani, kje bi lahko uporabili infografiko na svojem spletnem mestu? Vaš blog (če ga imate) je popoln! Pisanje člankov v spletnem dnevniku, ki vključujejo infografiko, ustvarijo 178 % več dohodnih povezav in 72 % več ogledov kot vse druge objave (1).

pisanje-člankov

Distribucija in promocija sta ključnega pomena za uspeh infografike. Vključitev vaše infografike v objavo na spletnem dnevniku ali v vsebino družbenih medijev je lahko odličen način, da dobite dobro raziskane in dobro oblikovane informacije. Poleg tega ljudje pogosteje delijo vizualne vsebine kot katere koli druge vrste vsebin. Google meni, da je vsebina, ki temelji na slikah, bolj deljiva in je bolj verjetno, da bo vaša stran uvrščena višje.

3. Enostavno jih je deliti

Ne glede na to, ali gre za družabne medije, bloge, spletne strani, videoposnetke ali organske objave, infografike omogočajo deljenje vaših podatkov z drugimi.

Infografika velja za vdelano in prenosno obliko. Kaj to pomeni? Vključitev vdelane kode z vašo objavljeno infografiko omogoča drugim ljudem, da jo dajo v skupno rabo, kar pomeni, da jo umestijo neposredno v svojo spletno stran, članek, blog ali drugo vsebino. Ta vgrajena infografika je neposredno povezana z vašim spletnim mestom, kar spet pritegne več prometa oz. obiska. Vizualni prikazi so v svetu trženja zelo pomembni, 80 % tržnikov redno uporablja vizualna sredstva v svojih vsebinah v družabnih medijih (1).

4 načini uporabe infografike v trženju

Infografika bi morala biti ključni element vaše strategije trženja vsebin. Uporabljajo se lahko za krepitev blagovne znamke, vas postavijo kot strokovnjaka v industriji in povečajo angažiranost.

1. Izobrazite svoje občinstvo: tik pred nakupom kupčeve poti bi to lahko bilo odgovarjanje na pogosta vprašanja, pomoč občinstvu pri izbiri določenih možnosti ali povezovanje z njihovimi potrebami. Nadalje v ciklu nakupa lahko infografika prikaže vašo ponudbo, dosežke, kulturo ali sporoči vrednost izdelkov ali storitev, ki jih ponujate.

2. Pojasnite pojme: vzpostaviti se kot vodilni v svoji industriji pomeni razčleniti koncepte z informacijskimi slikami. To pomeni tudi razčlenitev besedila v članku ali blogu na vaši spletni strani z vizualnimi intervali. To bo pomagalo obdržati bralce in obiskovalce strani. Prikaz grafov, grafikonov in drugih numeričnih slik lahko olajša razumevanje kompleksnih idej.

3. Ustvarite zanimanje za družabne medije: ustvarjanje dobro oblikovane infografike je lahko odlično orodje za spodbujanje zanimanja za družbene medije vaše blagovne znamke. Tako bodo drugi potrošniki ali tržniki lahko delili vašo infografiko in ustvarili več prometa na vašem spletnem mestu. Prav tako vam lahko pomaga povečati število sledilcev in povečati prepoznavnost blagovne znamke na različnih družbenih platformah. Če vložite čas in trud, da ustvarite odlično infografiko, jo uporabite kot segmente na različnih medijih ali pa kot skupek vseh elementov.

4. Primerjava izdelkov ali storitev: primerjalna infografika je odlična za to, da svojim potrošnikom omogočate primerjavo izdelkov ali storitev drug ob drugem. To bi lahko poudarilo lastnosti, ki jih ima vaš izdelek ali storitev v primerjavi s konkurenco, ali povzročilo zanimanje zaradi izboljšav vašega prvotnega izdelka ali storitve.

infografika-za-trženje

Kako začeti z infografiko?

Najlažji način je seveda najeti grafičnega oblikovalca/ilustratorja. A če so vaša sredstva omejena, imate na voljo številne druge možnosti. Za uporabo in prilagajanje so na voljo odlične – včasih tudi brezplačne – predloge in začetni modeli. Vse, kar potrebujete, so vsebina, raziskave in vizija – potem lahko prilagodite ali dodate potrebne informacije, izluščite vizualne elemente in pričnete

Nekaj odličnih spletnih mest za začetek je:

  • Venngage
  • Canva
  • Visme
  • HubSpot

Uporaba infografike v vaši vsebini bo koristila vašemu podjetju. Povečanje prometa na vašo spletno stran in povečanje ozaveščenosti nikoli ni slabo. Ne samo to, infografika tudi ustvarja odličen način, da uporabnike vključite v vašo vsebino. Konec koncev se ljudje bolj verjetno spomnijo vaše blagovne znamke in njene vsebine, ko vključite infografiko.

VIR (1) Visme

Zakaj je uporaba infografike v trženju tako pomembna?

You May Also Like