Glede na to kako hitro se spletna optimizacija (t.i. SEO optimizacija) spreminja, razvija in dopolnjuje, se ne gre čuditi, da so, ne samo v tujini, temveč tudi v Sloveniji, kot gobe po dežju, začele rasti delavnice, seminarji in tečaji na temo spletne optimizacije, predvsem v tujini pa je opaziti trend, da še posebej narašča zanimanje za t.i. specializirani tečaj SEO optimizacije (za posamezne panoge).

Osnovni in splošni SEO tečaji za začetnike so danes razmeroma široki in praktično razmeroma hitro je mogoče osvojiti SEO pravila in znanja, za ustvarjanje novih speltnih vsebin ter optimizacijo spletnih strani, saj so SEO pravila, za vse strani, v temelju podobna.

Če pa želimo, da SEO optimizacija prinaša ne samo povečanje vidnosti naše spletne strani ali spletne trgovine, temveč tudi povečanje prodaje, pa je zraven spletne optimizacije strani, potrebno upoštevati tudi optimizacijo konverzije spletne strani – ta pa se od spletne strani do spletne strani ter od panoge do panoge, zelo razlikuje.

Preverite še: Digitalni marketing za začetnike

Tečaj SEO optimizacije za panogo pohištvo

Tečaj SEO  optimizacije za pohištveno panogo, v kateri je danes, tudi na zahtevnem slovenskem trgu, že ogromno spletnih trgovin s pohištvom, vedno nove pa tudi nastajajo, zajema največkrat optimizacijo spletne trgovine (optimizacijo kategorij v spletni trgovini, optimizacijo opisov produktov, optimizacijo vhodne strani), hkrati pa, z namenom povečanja prodaje pohištva, nemalokrat optimizacija zahteva tudi uvedbo novih follow up produktov in storitev, ki izboljšajo prodajne rezultate pohištvenih trgovin.

Obiskovalcev pohištvenih spletnih trgovin, ki so se že odločili kupiti neko pohišštvo v spletni trgovini, se tako ponudi dodante (komplementarne) izdelke, za katere ob nakupu že izbranega pohištva, obstaja večja verjetnost, da jih bodo tudi kupili.

Primer: če obiskovalec v spletni trgovini s pohištvom izbere npr. počivalnik, se mu ob dodanem artiklu v košarico, ponudijo še komplementarni produkti za počivalnik (npr. polička za odlaganje časopisov in revij ter mobilnih tablic in telefonov, prevleka za počivalnik, držalo za kozarce, pladenj za prigrizke, čistilo za počivalnik, dodatne funkcionalnosti počivalnika (masažna funkcija, itd..). Na ta način se povečuje prodaja preko spletne trgovine tistim kupcem, pri katerih smo s svojo ponudbo počivalnikov že prepričali kupca v naši trgovini.

SEO tečaj za optimizacijo tovrstnih, dodatnih prodajnih priložnosti za pohištvene trgovine, dodatno zajema še izboljšanje hitrosti nalaganja spletne trgovine, prilagodljivost pohištvene spletne trgovine na prikaze na mobilnih napravah in še in še.

Primer SEO optimizirane vsebine in primer izredno hitrega nalaganja pohištvene spletne trgovine s počivalniki, je npr. trgovina Pohištvo123.

Zelo uporaben video v zvezi s SEO optimizacijo za pohištveno panogo, si poglejte spodaj:

Onsite SEO tečaj za panogo investiranja, financ in vlaganja v delnice, vzajemne sklade ter zlato

Finančna panoga, v kateri največkrat nastopajo zelo velike blagovne znamke in velika podjetja, imajo na področju svojega spletnega nastopa, povsem različne pristope in strategije, nemalokrat pa tudi interne skupine in strokovnjake, ki skrbijo tudi za SEO optimizacijo svojih spletnih strani.

Kot ugotavljajo SEO strokovnjaki na Twitterju, pa imajo finančne inštitucije in velike blagovne znamke, pretežno veliko rezervo na področju optimizacije njihovih spletnih strani, predvsem v tem, ker so velike in je v proces odločanja o spremembah na spletnih straneh, vpleteno veliko ljudi – s čimer pogosto do onsite SEO izboljšav na spletnih straneh finančnih inštitucij (banke, vzajemni skladi, zavarovalnice), niti ne pride.

Onsite SEO tečaj za banke, vzajemne sklade, zavarovalnice in druge investicijske hiše, je zato ponavadi usmerjen v razlago onsite SEO rezerv na eni od ciljanih spletnih vsebin, za primer pa vzamimo kar vstopno stran ene od najbolj poznanih blagovnih znamk TriglavSkladi.si.

Triglavskladi.si je odlično onsite SEO optimizirana spletna stran, ki je, interesentom na finančnem področju, več kot poznana, saj ponuja različne možnosti (od vlaganja v vzajemne sklade, izdelavo lastnega varčevalnega načrta, še vlaganje v zlato, delnice, itd…).

Obiščite vstopno stran TriglavSkladi.si in bodite pozorni kako odlično je SEO optimiziran engagement na vrhu vstopne strani s povabilom za izdelavo varčevalnega načrta ter ponudbo različnih vzajemnih skladov.

O SEO optimizaciji za panogo financ, govori tudi spodnji video:

https://youtu.be/3nE8vPbsIHc

SEO optimizacija tečaj za panogo porok in poročne dekoracije

Tudi poroka je panoga, ki je v svetu SEO optimizacije, konstantno zanimiva, saj je zanimanje za poroko in storitve v času poroke ter pred njo, na Googlu, konstantno zelo veliko. Zanimanje za dekoracijo poroke, organizacijo poroke, poročne šopke in cvetje ter vse kar je povezano s poroko, je na Googlu, praktično brez izrazitega sezonskega nihanja, saj so poroke popularne tako pomladi, kot poleti, jeseni in v zimi.

Poročna dejavnost je tudi zaradi svoje marže in potencialne profitabilnosti, zanimiva SEO panoga, saj je razumljivo, da si največji “kolaž” poslov iz naslova organizacije in dekoracije porok, lahko obetajo podjetja, ki so s svojimi poročnimi spletnimi stranmi, na prvi strani Googla.

Eno od teh, redno prisotnih med prvimi mesti na prvi strani Googla (govorimo oorganskih, naravnih Googlovih prikazih), je podjetje Sanjski-Šopek.si, katerim je v ospredju cvetlična dekoracija porok. Poročni šopki Sanjski-Šopek.si (vidni na vstopni spletni strani) so res nekaj posebnega, tisti, ki pa boste obiskali vstopno stran SanjskegaŠopka, pa boste zelo hitro dobili smernico v katero smer se osredotoča tečaj SEO optimizacije spletnih strani v poročni panogi.

Tudi, če si pogledate eno izmed notranjih strani na spletni strani Sanjski Šopek, boste videli, da je spletna vsebina osredotočena v prvi vrsti na kakovostne in SEO optimizirane slike, nato pa tudi na vsebino, ob slikah (primer: Poročna dekoracija mize).

Tečaj SEO optimizacije poročne dejavnosti spletnih strani se od ostalih SEO tečajev razlikuje v svoji specifičnosti predvsem pri optimizaciji kakovostnih slik, saj so poročne slike in slike dekoracije porok, najbolj odločilen faktor odločanja o organizatorju in dekorerju poroke.

Zato se tečaj SEO optimizacije poročnih spletnih strani, v prvi vrsti fokusira na ustrezno SEO optimizacijo slik, z namenom izboljšanja spletne prodaje storitev, povezanih s poroko, pa tudi s promocijo poročne dejavnosti na različnih spletnih kanalih (zraven SEO kanala so za poročno dejavnost, priporočeno spletni kanali še: Instagram, Pinterest in YouTube).

Video o osnovah SEO optimizacije za poroke:

SEO tečaji za panogo team building

Podobno kot nekaj zgornjih panog, je tudi team building panoga, ki je še posebej zanimiva za SEO optimizacijo, saj je zanimanje za organizacijo in izvedbo team building programov, v porastu, ne samo v Sloveniji, temveč tudi drugod.

Odlično SEO optimizirani spletni strani v panogi team building-a sta npr. spletna stran ETC in team building Trnulja, kjer lahko na obeh straneh opazite, da je SEO optimizacija upoštevana tako pri opisih team buidling programov, kot tudi na ostalih straneh, kjer so predstavljene ostale storitve).

Panoga team buildinga je zelo široka, obsega pa programe od adrenalinskih in športnih do izobraževalnih, kulinaričnih, ekoloških in drugih, zato se ne gre čuditi, da je tečaj SEO optimizacije za team building spletne strani, eden od najbolj zanimivih tečajev za onsite SEO.

Tečaj SEO optimizacije spletne trgovine (ki uspešno prodaja preko spleta na več trgih)

Med verjetno najbolj zanimivimi, ta trenutek, so tečaji SEO optimizacije za spletne trgovine, ki želijo svojo spletno prodajo, razširiti na tuje trge.

Ena izmed najbolj poznanih in učinkovitih, specifičnih trgovin, ki izdelke za široko potrošnjo (ovitke za telefone in pametne ure ter zapestnice), trži na slovenskem, hrvaškem, madžarskem in češkem trgu, je spletna trgovina TopIzbira.si.

Njihovi ovitki za telefon so verjetno med interesenti za etuije za mobije, zdaleč najbolj poznani, saj se spletna trgovina Topizbira redno nahaja na prvi strani Googla, že bežen pogled na vstopno stran topizbire pa pokaže, da je njihova trgovina v celoti SEO optimizirana.

Če tudi vas zanima tečaj SEO optimizacije in če tudi vi spadate med tiste, ki so v Google vtipkali “seo optimizacija tečaj”, lahko z nami stopite v kontakt in z veseljem se bomo pogovorili o možnostih SEO optimizacije vaše spletne strani in vaše panoge.

Da bo vaša spletna prodaja (tudi s pomočjo SEO optimizacije) učinkovita, obiščite vsebino na povezavi.

SEO tečaj za E commerce SEO je predstavljen v spodnjem videu:

Oznake besedila: tečaji SEO optimizacije

Tečaji SEO optimizacije [za specifične panoge]

You May Also Like