Vsi, ki se zanimate za izobraževanje v digitalnem marketingu, boste zagotovo veseli spodnjega zapisa, kjer vam v obliki dveh praktičnih napotkov, pojasnjujemo priložnosti za izobraževanje na področju digitalnega marketinga, obenem pa različnim interesentom, v odvisnosti od njihovih predznanj, pomagamo z nasveti kako se lotiti digitalnega marketinga in nastopa na spletu.

Digitalni marketing za začetnike

Kdor se na področje digitalnega marketinga šele odpravlja, mu, četudi ima namen aktivnosti na področju digitalije, prepustiti kasneje drugim (zaposlenim ali outsourcingu digitalnega marketinga), priporočamo, da se najprej sam samostojno seznani z digitalnim marketingom, različnimi digitalnimi kanali, osnovami delovanja na različnih spletnih, prodajnih kanalih in načinu komunikacije na kanalih.

Začetniki v digitalnem marketingu bodo najbolj napredovalu v svojem izobraževanju na področju digitalije (predvsem spleta) tako, da bodo sami poskušali npr. sestaviti kakšno plačljivo oglaševalsko kampanjo (npr. google ads ali facebook ads), sami, po pravilih optimiziranja spletnih strani, pripravili kak blog zapis ali vnos produkta v spletno trgovino, se sami vključili v gradnjo skupnosti preko socialnega omrežja in podobno.

Najbolj se na področju digitalnega marketinga izobrazimo tako, da poskusimo sami. Za začetnike, ki se želijo izobraziti v digitalnem marketingu, priporočamo tudi članek, na povezavi.

V zvezi s pravilnim oglaševanjem na spletu, priporočamo še naš zapis: Kako oglaševati na internetu?

Digitalni marketing izobraževanje

Digitalni marketing za tiste, ki so v svetu digitala že dlje časa

Tisti, ki na področju digitalnega marketinga, delujete že dlje časa, pa vam za aktivno udejstvovanje na vseh kanalih, kjer bi želeli sodelovati, zmanjkuje predvsem časa (ne pa denarja), si lahko za svoj digitalni marketing, omislite zunanjo digitalno agencijo. Prednost pri outsourcingu digitalnih veščin je predvsem v tem, da prhranimo pri času, obenem pa z našimi, že osvojenimi znanji digitalnega marketinga, znamo spremljati napredek in dejanske aktivnosti digitalne agencije.

Ena izmed najuspešnejših marketinških agencij, ki se v Sloveniji, celostno ukvarja z digitalnim trženjem, je marketinška agencija Novelus, ki na področju digitala opravlja inbound marketing, email marketing, upravljanje socialnih in družbenih omrežij, spletno optimizacijo in celostno komuniciranje z javnostmi.

Spletni marketing za začetnike in srednje velika podjetja, ponuja tudi MatijaZajšek.com.

Digitalni marketing certifikat

V kolikor imate ambicijo na področju digitalnega marketinga svoja znanja in veščine posredovati naprej, je priporočljivo, da za digitalni marketing pridobite kak certifikat, pridobitev mednarodno priznanih certifikatov pa omogoča npr. Gea College. Preko takšnega in podobnih certifikatov pridobite znanja predvsem iz naslednjih področij:

  • temelji digitalnega marketinga
  • marketing na družabnih omrežjih
  • oglaševanje na klik (ppc oglaševanje)
  • e mail marketing
  • optimizacija spletnih strani (seo)
  • vsebinski marketing
  • prikazno (display) in video oglaševanje
  • spletna analitika

Oznake besed: digitalni marketing izobraževanje

Digitalni marketing izobraževanje

You May Also Like