Ste kupili nov pameten televizor? Štirje koraki za pretakanje televizije iz spleta

Ali je prišel čas, da zamenjate svoj star televizor z novim. Takšnim z veliko ločljivostjo zaslon. Potem naj bo ta televizor Smart TV. Ste pripravljeni tudi na to, da po vseh letih uporabe kabelske televizije, zamenjate operaterja, ali pa celo sam način dostave televizijskega signala v vaš televizor. Sicer vse skupaj morda deluje malce zastrašujoče, a vas bomo z nekaj preprostih korakih poskušali pripraviti na to, da boste v najkrajšem možnem sprejeli odločitev in se odločili za pretakanje televizije iz spleta.

pretakanje televizije iz spleta
Tudi nekateri modeli igralnih konzol, že omogočajo pretakanje televizije iz spleta.
Korak 1 – Določite svoje TV potrebe

Če želite začeti, upoštevajte svoje navade pri uporabi televizije. Sta pretakanje televizije iz spleta in internetna televizija nekaj, kar na kar še niste pripravljeni? Morda celo na vaši lokaciji to ni možno in bo kabelska televizija še vedno tisto, kar boste uporabljali za ogled osnovnih kanalov. Na nekaterih področjih internetna televizija in IPTV še sploh nista na voljo.

Korak 2 – Veste, katera pretočna naprava je prava za vas

Če pogledamo zgolj osnove, za ogled priljubljenih programov, ne potrebujete “premium” kabelskega paketa. S številnimi pretočnimi storitvami, vam bo vaša nova Smart TV ali IPTV Set Top Box Naprava omogočala pretočno predvajanje želenih programov. Kadar koli boste to želeli.

Popularne storitve, ki omogočajo pretakanje televizije iz spleta, so Netflix, Amazon Prime in Hulu* in še nekateri drugi. V zadnjih letih so izboljšali kakovost in izbiro ter dodali vsebine najbolj priljubljene izvirne produkcije filmov in televizijskih oddaj, tudi nekatere najbolj znane. Za športne navdušence so na voljo tudi NBA, NFL in Major League Baseball. Pri vseh je na voljo tudi “live streaming” možnost. Ne glede na vaše interese, od Discovery Channel-a do History Channel*-a, so vsi na voljo za pretakanje televizije iz spleta in nekateri med njimi so celo brezplačni.

Poleg neposrednega dostopa do določenih kanalov, se uporabniki lahko naročijo tudi na določeno kombinacijo storitev, ki najbolje ustrezajo njihovim interesom. Če bi na primer želeli dostop do vseh priljubljenih storitev na enem mestu, bo morda storitev Sling, najboljša izbira. Sling namreč omogoča, da izberete izključno kanale, ki jih želite gledati.

Korak 3 – Ugotovite, ali sploh potrebujete dodatno napravo za pretakanje televizije iz spleta

Če nimate Smart TV (Smart TV omogoča dostop do interneta in pretočnih storitev preko televizorja samega), boste potrebovali pretočno napravo. Naprave, ki so na voljo za pretakanje televizije iz spleta, so Roku, Amazon Fire, Apple TV, Google Chromecast, ali tudi IPTV Set Top Box naprave. Te naprave se povežejo neposredno z vašim televizorjem in preko TV zaslona omogočajo uporabniku prijazen meni. Tudi nekateri modeli igralnih konzol, že omogočajo enostavno uporabo pretočnih storitev.

Zanimalo vas bo tudi: Kako hitro se razvija internetna televizija

Korak 4 – Ugotovite, koliko internetne hitrosti potrebujete

Ko novo “pametno napravo” prinesete v svoj dom, s tem povečate porabo interneta. Da lahko Nova naprava nemoteno deluje, je potrebno zagotovi in po potrebi tudi posodobiti vašo internetno hitrost. Nič ni slabšega od filma, ki zamrzne na polovici. Zato se morate pred prehodom iz kabelske na internetno televizijo, prepričati, da je vaša internetna povezava dovolj hitra. Le tako boste lahko svojo najljubšo televizijo predvajali preko spleta.

Določanje hitrosti, ki jo potrebujete, je preprosto, vendar pa je treba upoštevati nekaj dejavnikov. Upoštevajte število oseb v vašem gospodinjstvu in redne spletne dejavnosti, ki se bodo prekrivale s pretočnimi vsebinami. Preverite hitrost interneta, da boste natančno vedeli, koliko pasovne širine vaše gospodinjstvo potrebuje.

Se sprašujete, če je vse to vredno? Verjemite, je in pika.

Ste kupili nov pameten televizor? Štirje koraki za pretakanje televizije iz spleta

You May Also Like