Spodaj je predstavljenih več idej kako zaslužiti z blogom, primeri blogov, ki na tak ali drugačen način, prinašajo spletnim stranem in spletnim trgovinam, zaslužek, pa so prikazani iz realnih spletnih strani in trgovin (za katere je, v večini primerov) svetovano za bloganje na podlagi zapisa Kako zaslužiti z blogom na speltni strani MatijaZajšek.com.

Video, v angleščini o tem kako zaslužiti z blogom, je spodaj, pod njim pa so prikazani in opisani primeri služenja z blogom:

Primeri zaslužka z blogi ob spletnih trgovinah

Spletne trgovine imajo preko pisanja blogov priložnost, da povečajo svojo prodajo in zaslužek, s tem, da pripravljajo blog zapise za potencialne kupce njihovih produktov, iz teh blog zapisov, pa obiskovalci obiščejo spletno trgovino in opravljajo nakupe.

Bloganje za spletne trgovine, praktično uporabljajo vse večje spletne trgovine in pa tudi številni manjši spletni trgovci, zato, ker je pisanje bloga in ustvarjanje zaslužka za spletno trgovino, enostavno in ne zahteva finančnih sredstev (če blog zapise ustvarja nekdo v podjetju).

Pogoji, da blog dejansko prinaša zaslužek spletni trgovini, so naslednji:

 • blog zgodbe morajo biti privlačne, unikatne, duhovite, zanimive in uporabne
 • blog zapisi morajo biti SEO optimizirani za ključne besede, ki jih potencialni obiskovalci spletne trgovine, dejansko vtipkujejo v iskalnik Google. Več: SEO optimizacija spletnih strani SEO-Praktik.si
 • blog zapisi morajo biti pisani prodajno, ne zgolj pr-ovsko in marketinško. Če se ne trudimo z zapisi prodati, prodaje in zaslužka tudi ne pričakujmo.

Blog v spletni trgovini Pohištvo123.si

Spletna trgovina Pohištvo123.si je že pred samim pisanjem bloga, dosegala odlično prodajo, saj se je tekom svojega spletnega dela, uspela pozicionirati kot spletna trgovina, ki jo kupci poznajo po pohištvenih elementih, ki jih je sicer mogoče dobiti tudi do po 50% nižjih cenah, kot drugod. Ko so dodali pisanje bloga za spletno trgovino, je njihov zaslužek v trgovini, samo še narastel, saj blog prinaša nove obiskovalce (najprej k zapisom, od tod pa v trgovino). Blog zapisi, kot so Kako izbrati moderno pohištvo za dnevno sobo, Praktični nasveti ob nakupu pohištva preko spleta, ipd… so pri obiskovalcih spletne strani, prepoznani kot uporabni, posledično pa to prispeva k povečanju obiska v spletno trgovino, kakor tudi k povečanju prodaje v njej.

Namig: Najbolj brane blog zapise v spletnih trgovinah, vnovčite zato, da jih promovirate tudi na družabnih omrežjih in drugih medijih. Na ta način povečujete zaslužek v spletni trgovini, z isto vsebino, na več medijih, hkrati. Pozorni spremljevalci trgovine Pohištvo123.si, ste zagotovo v različnih medijih, zasledili kako se promovirajo regali Pohištvo123.si.

Ustvarjanje zaslužka z blogom v spletni trgovini Sanjski Šopek.si

Krasen primer kako zaslužiti z blogom, če imate spletno trgovino, poglejte tudi v trgovini Sansjki-Šopek.si, kjer najdete pretežno specifična in unikatna darila za najrazličnejše priložnosti (npr. darila za materinski dan, za valentinovo, poslovna darila, itd…).

Spletna trgovina (in stran še posebej izdelana stran Sanjski Šopek.si, gradita obe, vsaka svoj blog.

Če zaslužka od pisanja blogov ne bi bilo, je verjetnost za to početje, najbrž nična.

Na mnogo spletnih straneh in v trgovinah, boste opazili, da so nekoč že pisali blog zapise. Zato lahko dobite občutek, da zaslužka z blogom ni, vendar je pri ustvarjanju zaslužka s pisanjem bloga tako, kot pri vsaki stvari v življenju.

Zraven pravilne in ustrezne prodajne in SEO tehnike ustvarjanja blog zapisov, so glavni izzivi za zaslužek iz bloga, sploh drugje:

 • kje najti disciplino za redno (tudi več letno pisanje bloga)
 • kako zbrati motivacijo za pisanje bloga
 • kje dobiti ideje za redno pisanje vsebin na blogu

Namig: Odgovore na vsa 3 vprašanja, najdete v zapisu Kako pisati blog, tako, da bo ta učinkovit.

Kako zaslužiti z blogom o ovitkih za telefone (primer trgovina TopIzbira.si)

Trgovino, z ovitki za telefone, TopIzbira.si, sigurno poznate vsi slovenski kupci etijev za mobije. Tudi trgovina TopIzbira.si gradi in piše svoj blog, preko blog zapisov pa (z ustreznimi prodajnimi vsebinami ter ustrezno SEO optimizacijo blog zapisov) poskrbi, da zaslužek v trgovini, ne narašča samo za ovitke za telefone, temveč za njihov celoten program.

Poglejte samo kako je spisan blog za zaščitna stekla za telefon. V tem blog zapisu najdete vse informacije, ki jih potrebujete, če se odločate za zaščitno telefonsko steklo, od tega kako namestimo zaščitno steklo, do vrste zaščit za mobilne zaslone, ter do pregleda različnih življenskih dob različnih zaščitnih stekel.

Primeri zaslužka z blogom na storitvenih spletnih straneh

Storitvene spletne strani, ki načeloma nimajo produktov, ki jim je enostavno mogoče določiti ceno (mizarske speltne strani, team building spletne strani, spletne strani inženiringa, razvoja, projektov, ipd….), podobno kot spletne trgovine, blog zapise, uporabljajo zato, da pritegnejo obiskovalce na svoje strani, namesto v trgovino pa jih iz bloga poskušajo peljati k kontaktnim o brazcem in t.i. pristajalnim spletnim stranem, preko katerih pridobivajo povpraševanja za svoje storitve.

Primeri kako zaslužiti z blogom na mizarskih spletnih straneh

Kot rečeno, so mizarske storitve in produkti ter pohištvene rešitve, pogosto težko vnaprej določeno, saj je cena mizarskih storitev in izdelkov, ponavadi odvisna od vsakega primera posebej. Takšne, mizarske spletne strani, zaslužek z bloga ustvarjajo tako, da preko blog zapisov, skrbijo za pritok novih obiskovalcev na spletno stran, ob tem pa v blog vsebinah in ob njih, postavijo obrazce za oddajo zanimanja, za izvedbo vsake posamezne mizarske rešitve.

Primere blogov takšnih mizarskih spletnih strani, poglejte na:

NAMIG: Za potrebe bloganja in skrbi za pritok novih obiskovalcev na speltno stran, ni potrebno, da blog na svojih spletnih straneh, poimenujete z besedo blog, lahko mu daste ime “ideje”, “nasveti”, “novice”, “uporabno”, “aktualno”, “novo”,….

Primer kako zaslužiti z blogom na spletnih straneh s programi team buildinga

Team building programi, so prav tako, kot zgornje storitve, rešitve, za katere se cena vsakega programa, za vsako zainteresirano podjetje, sestavlja ločeno.

Nekatera podjetja potrebujejo samo prostor za izvedbo team building programa, druga podjetja rekvizite za svoj dogodek, tretja potrebujejo kompletno storitev z animacijo vred, četrta bi rada svoj team buildign dogodek povezala z odlično kulinariko, itd….

Vsa ta podjetja lahko ustvarjajo zaslužek s pomočjo bloganja o tem kaj konkretno prinašajo in komu so namenjene njihove storitve.

2 primera:

 • Prvi primer je team building agencija ETC Adriatic, ki gradi odlične team building programe za podjetja. Njihov blog sestoji iz vrste uporabnih zapisov in člankov o tem kaj sploh je team building za podjetja, kako optimalno izkoristiti organizacijo team buildinga za uskladitev udeležencev s cilji podjetja, kakšne so sploh koristi team buildingov, itd… Poglejte blog zapis na povezavi.
 • Drugi primer je ekološko posestvo Trnulja, ki v svojem programu ekološke kulinarike in bio apartmajev, gradi team building programe na svojem posestvu. Blog zapisi za te team building programe se dotikajo tematik, uporabnih za podjetja, ki jih zanima druženje v naravi in ekološka tematika, primer njihovih blog zapisov poglejte na povezavi Team building za podjetja.
kako zaslužiti z blogom

Primer kako zaslužiti z blogom na spletni strani s projekti&inženiringom

Tudi storitve inženiringa, projektiranja, razvoja in podobnih storitev, je težko ovrednotiti tako, da bi zanje podjetja lahko vzpostavile prodajo preko spletne trgovine. Zato je tudi za te storitve oz. pritegovanje spletnih obiskovalcev do strani, ki ponujajo možnost za oddajo zanimanja za storitve inženiringa in projektiranja, primeren pristop pisanje bloga.

Namig: Če vas zanima kako zaslužiti z blogom na čim bolj učinkovit način, ne postavite bloga v prodajnem lijaku vaše spletne strani, v segment na katerem se obsikovalci vaše spletne strani, že odločajo za nakup (iz spletne trgovine voditi obiskovalce nazaj na blog, je iz vidika, povečevanja zaslužka v spletni trgovini, NAROBE).

Primeri zaslužka samo z blogom (brez trgovine ali storitvene spletne strani)

Precej blogerjev, začetnikov, v prodajo preko interneta nima, vsaj na začetku svoje blogerske poti, možnosti ponuditi produktov, niti storitev v prodajo, saj se svoje blogerske kariere šele lotevajo.

Ti blogerji lahko svojo pot do zaslužka z blogom, začnete tako, da pišete blog zapise, ob njih pa, namesto reklam, ki vodijo do produktov v spletnih trgovinah oz. storitev na spletnih straneh, kjer ni trgovine, postavite t.i. Google Adsense reklame.

Ti blogerji prav tako gradite zaslužek skozi t.i. vsebinski marketing (saj so blog zapisi = spletne vsebine), le, da služite s tem, da obiskovalci vašega bloga in bralci vaših zapisov, na vaših spletnih straneh, ničesar ne kupijo, klikajo pa na reklame. Za vsak klik na reklamo vam Google plača določen znesek, je pa ta znesek zaslužka odvisen od tega za katero panogo pišete vsebine.

Če imate občutek, da Google premalo plača za vaše adsense reklame, lahko namesto Googlovih reklam, te iste reklame ponudite podjetjem – več kot imate obiskovalcev na blogu, pa lahko pričakujete, da vam bodo podjetja plačala za objave.

Tak primer služenja z Google Adsense reklamami je recimo blog leseni nadstreški in blog zapis klubske mizice.

Namig: zaslužek denarja z bloganjem v kombinaciji z Google Adsense reklamami, je tek na dolge proge. Večina blogerjev in mnenj na internetu o tem zaslužku govori o tem, da je zaslužek slab, a večina med njimi so tekači na male proge in iščejo hiter zaslužek. Zaslužek z bloganjem in Adsense je za tiste, ki radi pišete, imate kaj napisati in veste, da se čez leto ali dve, ne boste ustavili. Če potrebujete svetovanje kako se čimbolj optimalno lotiti bloganja za ustvarjanje adsense zaslužka, preverite marketing svetovanje matijazajšek.com.

blog zaslužek

Primeri zaslužka z blogom na spletnih straneh priznanih blagovnih znamk

Marsikdo meni, da že uveljavljene in priznane blagovne znamke, ne potrebujejo bloga, češ, da svoj zaslužek ustvarjajo te, tako ali tako že skozi prepoznavnost blagovne znamke.

A to ne drži….

Če dobro pozicionirane in že prepoznane blagovne znamke, na spletu, ne bodo delile uporabnih nsvetov, dobrih idej, trikov, koristnih informacij (kar so vse ideje za pisanje blogov), jih bo, namesto njih, pač pisala njihova konkurenca. Ki bo skozi te zapise, svojo spletno prepoznavnost še izboljševala.

Ker pa na spletu, še posebej na iskalnikih, spletna vidnost deluje tako, da so najbolj vidni in opazni tisti, ki so v iskalnikih uvrščeni najvišje, ima blogovsko neudejstvovanje lahko razmeroma hitro negativne posledice…

To je tudi razlog, da blagovne znamke, ki se te nevarnosti zavedajo, četudi so prepoznavne, svoj blog gradijo. Poglejte primer blagovne znamke Zlatarne Celje.

Namig: Vaša marketinška strategija kako zaslužiti z blogom naj bo v prvi vrsti sestavljena iz naslednjih korakov (ker je bloganje za zaslužek tek na dolge proge):

 • dobro razmislite o čem boste blogali (blogajte o tem kar imate radi)
 • pred bloganjem dobro razmislite kako boste iz bloga ustvarjali zaslužek (z reklamami, s prodajo produktov, s prodajo storitev, …)
 • strategijo bloganja zasnujte za več let
 • vztrajajte in merite rezultate (Google analitika)
Kako zaslužiti z blogom

You May Also Like