Ker je člankov na iskalno frazo kako narediti spletno stran in z njo zaslužiti, na internetu res že ogromno, smo se za razliko od večine teh, odločili spodaj po korakih in v slikah, razložiti dve poglavji posebej. Najprej kako narediti spletno stran, nato pa še kako z njo zaslužiti.

Kako narediti spletno stran (z enim klikom)?

Med najlažjimi načini (in tudi najcenejšimi) je, da si spletno stran, brez nakupa domene in brez zakupa prostora gostovanja (kar je primerno predvsem za tiste, ki so na internetu čisti začetnik), postavite na eni izmed platform, ki omogočajo brezplačno postavitev spletne strani.

Ena izmed teh možnosti, je postavitev spletne strani, recimo na spletni strani Blogger:

.

.

Na Bloggerju lahko začnete ustvarjati svojo zgodbo, brez, da sploh morate karkoli vedeti o postavljanju spletne strani. Na Blogger se registrirate s svojim uporabniškim imenom in geslom (od Googla):

.

brezplačna izdelava spletne strani

.

in po prijavi lahko začnete s pisanjem svojih spletnih zgodb:

.

pisanje bloga blogger

.

To je vse. Enostavno in hitro imate izdelano spletno stran, odvisno od kakovosti vaših vsebin, privlačnosti produktov in pa uspešnosti spletne promocije, pa je odvisno koliko in kdaj boste s takšno spletno stranjo začeli služiti.

Za to, da vam pokažemo, da se skrivnost uspeha pri prodaji preko spleta, ne skriva v tem kako narediti spletno stran (ker je to res enostavno), smo vam namenoma pokazali, da danes brezplačno in hitro izdelati spletno stran, res ni težko.

Zgornje možnosti (brezplačne in hitre izdelave spletne strani), ne ponuja samo Blogger.
Teh spletnih skupnosti, ki vam omogočajo, da čimprej preskočite korak “tehnične izdelave spletne strani”, je ogromno.

Spodaj še nekaj podobnih:

Vse te strani so sicer bolj namenjene temu, da na njih ustvarjate svoje zgodbe, samo nikjer ne piše, da te zgodbe ne smejo biti opisi vaših produktov.

Spodnji video prikazuje kako si enostavno in brezplačno naredite spletno stran na wix.com:

.

Priporočamo, da si preberete še Kaj upoštevati pri nastavljanju strategije spletne strani (da ne boste z njo imeli izgube) in Izdelava spletne strani za dolgoročno prodajno rast.

.

Kako enostavno in hitro narediti spletno trgovino?
.

Če želite imeti konkretno spletno trgovino, potem je možnost, da se obrnete na Shopify (kjer brezplačno odprete online trgovino), v njo pa “uvozite” dropshipping artikle, ki jih želite prodajati.

.

.

S klikom na prijavo, počakate, da Shopify sam izdela trgovino za vas:

.

izdelava spletne trgovine

.

Nato izberete temo (izgled) svoje trgovine. Primer spodaj:

.

izbira izgleda spletne trgovine

.

Shopify izdela spletno trgovino. Zdaj lahko začnete z vnosom vaših produktov (ali pa izberete produkte iz dropshipping ponudbe). Dropshipping pomeni, da gre za produkte, ki se bodo prodali preko vaše spletne trgovine, ne vodite pa vi zaloge, niti ne opravljate dostave. Vse to naredi dobavitelj namesto vas.

Vi samo izdajate račune strankam.

.

.

Dropshipping ponudba je vsak dan večja, s klikom na gumb najdi produkte, pa izberete tiste, ki jih želite prodajati (in za katere boste izvajali promocijo):

.

.

Aplikacija oberlo (s katero je Shopify povezan), sama ponudi izdelke (in pri vsakem izdelku in branži) tudi prikaže pričakovane profite.

Na sliki spodaj, lahko preko menija izberete po kategorijah, katere produkte želite prodajati (hrana, obleke, elektronika, čevlji, ure, svetila, obleke, računalniške zadeve, igrače,….).

.

kako narediti spletno stran in z njo zaslužiti

.

Kako narediti spletno stran in z njo zaslužiti?

.

Ko imate trgovino postavljeno, (v vsega največ pol ure, z uvozom produktov vred), sledi vprašanje kako s spletno stranjo zaslužiti.

Možnosti imate več:

  • spletno stran promovirate s pomočjo Facebook oglasov (določite ciljno publiko glede na lokacijo, starost, izobrazbo, zanimanja, itd…) – Prednost: prodajati začnete takoj, Slabost: oglaševanje stane

 

  • spletno stran promovirate s pomočjo Google Adwords oglasov (zakupite ključne besede na katere želite, da se vaša spletna stran pojavlja na prvi strani Googla) – Prednost – prodajati začnete takoj, Slabost: zakup besed stane

 

.

Oznake besed: kako narediti spletno stran in z njo zaslužiti

Kako narediti spletno stran in z njo zaslužiti?

You May Also Like