Za vse, ki vas zanima učinkovita strategija spletne strani, smo spodaj pripravili seznam najpomembnejših točk, ki se jih splača upoštevati, preden se lotite izdelave same internetne strani.

Spletna stran sigurno ni namenjena sama sebi. Ker, če nam ne prinaša, nam odnaša.

Najmanjši strošek za na lastni domeni postavljeno spletno stran, znaša na letni ravni med 70€ in 100€ in, če čez spletno stran, ne prodajamo učinkovito, je ta znesek, dolgoročno samo strošek.

Pri čemer pa niso všteti niti stroški izdelave spletne strani, stroški dizajna, kreacije vsebin in stroški promocije spletne strani.

Preden se zato lotimo izdelave spletne strani, je dobro, da si zastavimo strategijo našega nastopa na internetu.
Več: Kompleten seznam točk za trajno rast prodaje čez internetno stran

.

Kaj naj upošteva strategija spletne strani
(da s spletno stranjo ne bo izgube)?

.

Strategija spletne straniStrategija spletne strani pomeni, da vnaprej določimo namen in cilje spletne strani in kako bomo te cilje dosegali.

Namen komercialne spletne strani je lahko različen:

  • povečanje obiska na spletni strani
  • izboljšanje količine prijavljenih na naše e novice
  • izboljšanje prodaje (ob enakem obisku) – to je je izboljšanje konverzije spletne strani
  • branding (povečanje prepoznavnosti naše blagovne znamke)
  • drugo

Odvisno od cilja spletne strani, nato začrtamo aktivnosti, ki jih moramo izvajati za to, da cilje dosežemo.

strategija na internetu

Če je npr. naš cilj povečevanje obiskovalcev na spletni strani, se lahko tega lotimo z vsebinskim marketingom in spletno optimizacijo.

Če je naš cilj povečanje prodaje, se lahko tega lotimo tako, da najprej analiziramo obstoječi promet na naši spletni strani (katere vsebine so najbolj obiskane, katere vsebine so najbolj brane, itd….) in začnemo izvajati korake za izboljšanje na teh straneh.

Če je naš cilj povečevanje baze prejemnikov naših novic, se lahko tega lotimo s premišljenim spreminjanjem postavljenih pozivov k akciji za oddajo elektronskih naslovov, s testiranjem katera izmed različnih postavitev CTA-jev vpliva boljše na rezultate in s kreiranjem lead magnetov (ki jih bomo ponudili v dolvleko v zameno za oddane elektronske naslove).

Strategija spletne strani mora vključevati tudi upoštevanje ali se bomo spletnega nastopa lotiti na plačljiv ali neplačljiv način.

Neplačljiv način največkrat predstavlja kreacijo spletnih vsebin, s pomočjo katerih povečujemo vidnost naše spletne strani, med plačljive pristope pa sodi zakup spletnih oglaševalskih kampanj (Google adwords, ipd…).

Dober primer neplačljivega načina je spletna stran podjetja Steklarstvo Breg. S pripravo prispevkov na različnih spletnih straneh, skrbijo za promocijo svoje blagovne znamke in promovirajo svoje produkte in storitve, ki so: kuhinjska stekla, steklene tuš kabine, steklena vrata, steklene ograje in stopnice in ostali produkti iz stekla.

.

10 učinkovitih online marketinških strategij si lahko ogledate tudi v spodnjem videu

Strategija spletne strani naj bo zastavljena že PRED izdelavo spletne strani

You May Also Like