Spodaj smo za tiste, ki vas zanima SEO optimizacija vaših internetnih strani in spletnih trgovin, pripravili uporabne nasvete v kolikor ugotavljate, da optimizacija spletnih strani, ni niti tako poceni, niti aktivnost, ki se bo hitro končala (torej bo potrebnih financ za SEO optimizacijo kar nekaj).

V tem prispevku vam ne pojasnjujemo kaj je SEO optimizacija (razlago o tem najdete na povezavi), vam pa predstavljamo nekatere najbolj uporabljane metode in prakse za financiranje SEO optimizacije.

Financiranje SEO optimizacije z gotovino

Večina ponudnikov SEO optimizacije (od majhnih podjetnikov do velikih spletnih agencij) ponuja SEO optimizacijo za plačilo z gotovino, vsi resnejši SEO strokovnjaki, pa za svoje SEO storitve zahtevajo delno ali celotno plačilo vnaprej. Ponekod so SEO storitve ovrednotene tudi preko možnosti financiranja glede na rezultat; dosežene pozicije spletne strani v iskalniku Google, vendar je praksa pokazala, da pri resnih SEO ponudnikih, ta sistem ne funkcionira več. S časom je namreč SEO optimizacija vedno težja, pogosto pa traja tudi dlje časa in plačilo na provizijo naročniki načeloma ne izvajajo v praksi, ker hočejo SEO rezultate, prehitro.

Financiranje SEO s posojilom

Druga najbolj uporabljana praksa za financiranje SEO optimizacije in celotnega SEO pristopa posamezne spletne strani, je financiranje s pomočjo gotovinskega posojila, pri čemer pa se za to prakso odločate podjetja, ki do potankosti razumete dodano vrednost, ki jo SEO prinaša.

Ker je investicija v SEO optimizacijo dolgoročna naložba, velja tudi, da se največkrat za financiranje optimizacije spletnih strani s pomočjo posojila, odločate podjetja, ki SEO optimizacijo že imate v delu, našli pa ste cenejšega ali bolj resnega ponudnika, od dosedanjega.

Informativni izračun za različne vrste posojil, tudi za gotovinski kredit ali hitri kredit za financiranje SEO storitev, najdete na povezavi.

financiranje informativni izracun

Izmenjava znanj (SEO za…)

Tretja praksa financiranja SEO optimizacije je izmenjava znanj in sicer SEO ponudnik vam opravlja SEO optimizacijo, vi pa njemu ponudite vaša znanja (največkrat so to izdelki in storitve, ki jih lahko SEO ponudnik vključi na svojih spletnih straneh v prodajo).

Preberite še: Kako oglaševati na internetu

Kako financirati SEO optimizacijo spletne strani?

You May Also Like