Glede na to, da je Google največji svetovni iskalnik in platforma, ki jo na svetovni ravni, uporablja zdaleč največ spletnih uporabnikov (vir: SparkToro) in, da iskanje na spletu že dolgo ne poteka zgolj preko vtipkovanja ključnih besed, temveč tudi preko video in slikovnega iskanja (23% iskanj na Googlu poteka preko slik), v zadnjem času pa se dodatno stopnjuje tudi iskanje preko glavosnih ukazov (t.i. voice search), je razumljevo, da se vedno več podjetij zanima za to, kako uspešno prodajati preko Googla, na celovit in strateški način.

Nastop in prodaja preko Googla sicer lahko potekata na dva načina (o obeh nekaj več v nadaljevanju), a preden se sploh lotimo spletnega nastopa na Googlu, je vseeno potrebno povedati, da se je spletnega nastopa in prodaje na Googlu, smiselno in modro, lotiti strateško in sistematično.

Saj nam v nasprotnem preti, da bomo na Googlu samo nekaj poskušali prodati, ker pa uspešna prodaja praktično nikjer ne nastane, čez noč, pa bomo na Googlu prehitro odnehali.

Kar pomeni, da je strategija spletnega nastopa, ključna za uspeh spletne prodaje na Googlu.

Možnosti za prodajo preko Googla, imamo, v osnovi dve:

Kako uspešno prodajati preko GooglaProdaja preko Googla s pomočjo plačljivega oglaševanja (Google Ads)

Google Ads nam omogočajo, da z zakupom ključnih besed (ki jih spletni uporabniki uporabljajo za različne vrste raziskovanja po spletu (voice search, klasično vtipkovanje besed v Google, image search, video search na YouTubu, itd….) dosežemo, da se naša spletna stran, na zakupljene ključne besede, pojavi na prvi strani Googla. Tam kjer je največ spletnih obiskovalcev.

S pomočjo Google Ads pridemo zelo hitro do povečanega obiska spletne strani, posledično pa si lahko obetamo boljšo in večjo prodajo – seveda v kolikor so cene naših storitev in produktov v spletnih trgovinah konkurenčne in je naša spletna stran tudi dovolj mikavna in privlačna (ter zaupanja vredna).

Pri Google plačljivem oglaševanju je prednost v tem, da do povečanega obiska spletne strani oz. spletnih trgovin pridemo dejansko v trenutku (ko vplačamo sredstva na svoj oglaševalski račun) in v kolikor poznamo vsaj malo zakonitosti razlik med ključnimi besedami, si resnično lahko zelo hitro obetamo povečano prodajo preko naše internetne strani.

Zelo priporočamo: 7 ways to write super effective adwords ads

Prodaja preko Google brez plačevanja oglasov (s pomočjo t.i. spletne (SEO) optimizacije)

Druga možnost, ponavadi bolj privlačna za manjša podjetja in podjetja, ki s svojo prodajo preko Googla, šele začenjajo je t.i. seo optimizacija, katere cilj je prav tako priti na prvo stran Googla, le, da za razliko od plačljive promocije spletne strani s pomočjo Google Ads, uporabljamo druge metode, da se naša spletna stran, pojavi na prvi strani Googla. Te metode pa ne stanejo denarja – temveč časa.

Medtem, ko je prednost spletne optimizacije v tem, da nam zanjo ni potrebno odšteti denarja (v kolikor jo izvajamo sami), je njena slabost, da je potrebno bistveno več časa, da z optimiziranjem spletne strani, pridemo do prve strano Googla in s tem do povečanega obiska spletne strani.

Zato je spletna optimizacija bolj primerna za prodajo dražjih produktov preko spleta, hkrati pa jo moramo načrtovati najmanj pol leta vnaprej, da bi z njo zagotovili izboljšanje spletne prodaje.

Celotno razlago o tem:

  • kaj je seo
  • kako poteka seo optimizacija spletnih strani
  • koliko stane optimizacija spletnih strani in kdaj se seo splača
  • kako optimizirati spletno stran
  • zakaj so cene seo optimizacije med seboj tako različne

smo prepričani, da ste 100% zasledili že, na priloženi povezavi – Vse o spletni optimizaciji

Dodatno: 9 effective SEO techniques to drive organic traffic in 2019

Preberite še: Kako oglaševati na internetu?

Kako uspešno prodajati preko Googla?

You May Also Like