Podjetja, ki svoj spletni nastop, jemljejo resno in, ki pristopajo k spletni prodaji na sistematičen način, se zanesljivo, na svoji poti, srečajo z vprašanjem kako delegirati naloge za marketing njihove spletne strani.

marketing spletne straniSpodaj smo zato pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo koristili, da naloge, ki jih predajate udeleženim v spletnem marketingu, predate na pravilen način. Kar ima za posledico pravočasno in sploh pravilno opravljeno nalogo kot takšno.

Tako kot pri predaji katere koli druge naloge, v kateri koli drugi službi ali oddelku, je treba vedeti, da je za uspeh izvedenih nalog, potrebno predhodno imeti sestavljen akcijski načrt, iz katerega je natančno razvidno katere naloge so kdaj dodeljene komu. In do kdaj morajo biti opravljene.

Poročila spletno marketinških delavcev – primeri

Glede na različne naloge pri marketingu spletnih strani, so lahko le te definirane npr. s primeri spodaj:

  • upravljalec PPC kampanj naj dnevno poroča (beleži) o negativnih ključnih besedah, ki jih izključuje iz svojih oglaševalskih kampanj, tedensko pa poroča z obsežnimi poročili o tem katere ppc kampanje so se obnesle bolje in katere slabše (iz različnih vidikov; števila ogledov oglasov, števila klikov na oglase, števila konverzij, ipd…)

.

  • vsebinski marketingaši (blogerji) lahko dnevno poročajo o zapisanih zgodbah na blogu naše internetne strani, pri čemer poročajo najmanj z oceno glede uvrstitve posameznih člankov, v iskalniku Google. Za uvrščanje vsebin si lahko preprosto izdelajo “domačo redovalnico”, pri čemer imajo članki npr. uvrščeni od prvega do petega mesta na Googlu, oceno pet, itd… Blogerji sami ali analitiki spletne strani, bi lahko na podlagi podatko viz Googlove analitike in Googlove search konzole, dnevno iskali in poročali o priložnostih za izboljšavo vsebin (iz vidika slabe branosti posamezne vsebine, iz vidika odstotka odboja obiskovalcev od vsebine, iz vidika uvrščenosti vsebine v iskalniku, iz vidika konverzije, …)

Več: Marketing spletne trgovine – Matija Zajšek.com.

Delegiranje nalog – primeri

Za delegiranje nalog spletno marketinškim sodelavcem (ali zunanjim agencijam) se največkrat uporablja sistem trello, ki omogoča vodenje projekta za različne naloge znotraj spletnega marketinga.

Vsebinski ustvarjalci (recimo na blogu spletne strani), skupaj dostikrat uporabljajo editorial calendar, ki omogoča vnos predvidenih vsebin in pregled na osnutki, objavljenimi vsebinami, ključnimi besedami, ipd… za več avtorjev hkrati.

.

delegiranje nalog martketing spletne strani

.

K temu kako delegirati naloge za marketing spletne strani, vam bo pomagal tudi spodnji video:

.

Oznake besed: delegiranje nalog marketing spletne strani

Primeri so povzeti iz motivacijske team building delavnice o spletnem marketingu, ki jo je organiziralo podjetje ETC Adriatic, z njihovimi partnerji Teambuilding Croatia, na Hrvaškem.

Kako delegirati naloge za marketing spletne strani?

You May Also Like